AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa polaznicima 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i upoznao ih sa najbližim saradnicima i ciljevima rada svakog sektora u Ministarstvu.

Jedan od polaznika 7. klase VSBO je i v. d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Đorđević rekao je da je glavni cilj Ministarstva aktivan rad na poboljšanju demografske slike Srbije, kako je to i najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i podsetio da se radi na izmeni i dopuni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koji bi trebalo znatno da podstakne rađanje dece u Srbiji.

On je rekao da je Ministarstvo rada vezano za Ministarstvo odbrane kroz Sektor za boračko invalidsku zaštitu, koji se bave i zaštitom ratnih i vojnih memorijala.

- Jedno od primarnih ciljeva Ministarsva jeste rekonstrukcija Groblja oslobodilaca Beograda, ali radićemo na zaštiti svih ratnih i vojnih memorijala na teritoriji cele Srbije i van nje, čime ćemo sačuvati našu tradiciju - naglasio je ministar.

Kao bitan zadatak Ministarstva, Đorđević je naveo i izradu socijalnih karata kojim će se uvesti bolja finansijska kontrola, a novac će biti raspoređen na najbolji i transparentniji način, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, prema rečima ministra, briga o penzionerima, borba protiv rada na crno, zapošljavanje osoba sa invaliditetom i prekvalifikacija radne snage prema potrebama tržišta rada su oblasti kojima se Ministarstvo aktivno bavi u cilju izgradnje bolje i uspešnije Srbije.

Đorđević je svim polaznicima poželeo uspešan tok studija i istakao da su svi pripadnici Visokih studija bezbednosti i odbrane ponos Srbije te da će sigurno i polaznici 7. klase postići svojim zalaganjem i trudom izuzetne razultate.

-Disciplina, strpljenje i upornost je ono što karakteriše sve vas koji ste se opredelili za VSBO. Na ovim studijama upoznaćete se sa iskustvima drugih različitih bezbednosnih sistema koje ćete moći primeniti i na naš sistem. Nakon završenog osnovnog nivoa vojnog obrazovanja, sistem odbrane će sigurno dobiti spremnije i sposobnije oficire za dužnosti u jedinicama - poručio je Đorđević.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane kao najviši nivo karijernog usavršavanja oficira i visokih službenika Republike Srbije, a među polaznicima su i tri strana polaznika (po jedan oficir oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i DNR Alžir).

#Zoran Đorđević

'